Gummiduk

 

Varför välja gummiduk som tätskikt?

 

När det gäller dammfolie är gummiduk det absolut bästa materialet. Vår gummiduk  är 1,0 mm tjock. Bredder upp till hela 15,25 m finns att beställa. Gummiduk har använts som tätskikt i dammar och vattenanläggningar i över 50 år. En garanti för hållbarheten!
I jämförelse med PVC är gummiduken mycket elastisk ( av miljöskäl säljer vi inte PVC-duk).

Gummiduken är okänslig för kyla (-45°C), har en stor flexibilitet (300%) och är mycket motståndskraftig mot mekaniskt slitage. Bättre underlag för din damm finns helt enkelt inte!

Gummit påverkas inte av yttre betingelser som sol, UV-ljus, vatten, växtrötter eller mikroorganismer. Duken förblir töjbar, flexibel och stark oberoende av temperatur. Om olyckan skulle vara framme och duken skulle skadas, är det ingen katastrof. Med en reparationslapp löses problemet enkelt. Skulle Du vilja dra kablar, rör, etc. genom duken går det lätt att ordna. Med genomföringar (stosar eller klämringar) får Du 100-% lösningar.
Vill Du i framtiden bygga till Din damm, komplettera med vattenfall etc. är detta fullt möjligt. Duken är skarvbar. 

 

Gummiduk – ett bra miljöval!

Gummiduk (sk pondliner) är det mest miljövänliga alternativet och rekommenderas av miljöorganisationer

Gummiduken är kemiskt stabil, innehåller inga mjukgörare eller andra tillsatser som tvättas ur med tiden. Du kan lugnt plantera in fiskar eller andra djur i dammen.
Gummiduken har dessutom låg egenvikt och extremt lång livslängd vilket gör den till en resurssnål produkt genom hela sin livscykel, ett tryggt val för framtiden. Förbrukad gummiduk kan återvinnas, deponeras eller förbrännas med obetydlig miljöpåverkan.

När du inhandlar gummiduk är det viktigt att du får en duk avsedd för dammar. Gummimattor som är avsedda för tak och marktäckning är inte garanterat giftfria utan innehåller ofta algizider i form av antimögel gifter.

 

Att byta en pump är lätt men en dammduk av dålig kvalitet gör att hela dammen måste rivas upp.

 

PRISET PÅ GUMMIDUK ÄR 135 KR /KVM OCH FRAKTEN BEROR PÅ VIKT.

SKICKA DIN ORDER TILL OSS NEDAN ELLER VÄLKOMMEN TILL VÅR FYSISKA BUTIK I HANINGE!

Order av gummiduk

E-post*

Namn

Telefon

Företag

Hur mycket duk önskar ni?