MELLAN DEN 6 OKTOBER OCH 10 NOVEMBER KAN VI EJ LEVERERA PRODUKTER VIA WEB-BUTIKEN.

 

 

Leveransvillkor

När du handlar hos oss ingår alltid moms i det angivna priset. Notera att vi, förutom till Gotland, inte kan leverera till adresser som kräver båttransport inom Sverige.

 

Speditorer

Leveranstiden är under vinterhalvåret normalt ca 1-4 veckor beroende på att vår butik är stängd för säsongen. Köparen har ej rätt till skadestånd om dröjsmålet beror på hinder utanför Garden Aquaticas kontroll. Tänk på att du som kund alltid ska kunna visa legitimation vid utlämningen/leveransen av produkterna. Beorende på storlek och vikt på produkt levereras det på olika sätt. Lättare produkter skickas till utlämningsställe och tyngre produkter som är packade på pall skickas direkt hem till dig. 

 

Leveransbekräftelse

När vi har tagit emot din order får du en orderbekräftelse av oss via e-post. Du får även en ett e-postmeddelande med leveransbekräftelse i samband med att produkten/produkterna lämnar vårt lager.

 

Transportskador

Vägen till lossningsplats skall vara farbar med lastbil och vi förutsätter att Ni hjälper chauffören att lossa godset om det behövs. Transportskador skall skriftligt noteras på fraktsedeln av såväl chaufför som mottagare av godset i annat fall är ej reklamationen godkänd. Om du vid mottagandet av varan upptäcker att försändelsen är transportskadad skall du omedelbart anmäla till DHL/Postnord. 

 

Om DHL/Postnord ej åtager sig skadeansvaret skall du kontakta oss omgående via mail. Uppge alltid fraktsedelsnummer. Anmärkningar ej gjorda inom 7 dagar godkännes ej. Spara skadat gods för eventuell besiktning tills du fått ersättningsleveransen.

För att ärendet ska kunna handläggas på snabbast möjliga sätt ber vi dig att behålla produktens emballage så att detta kan besiktigas. Beroende på skadans omfattning företas omleverans, avhjälpande eller prisavdrag.

 

Hämta själv i butik

Om du inte har möjlighet att vara hemma och passa speditörernas leveranstider kan du välja Hämta själv som leveranssätt i kassan. Då hämtar du själv dina produkter i vår butik i Haninge.
När du väljer Hämta själv i butik betalar du dina produkter med önskat betalningssätt i webbshopens kassa. Observera att vi skickar ett e-postmeddelande till dig så fort produkterna är framtagna och redo att hämtas, så att du inte åker ut i onödan. För hämtning av produkt i vår butik gäller överenskommelse med oss om tidpunkt.

En karta som hjälper dig att hitta vår butik finns under rubriken Butiken.